musikk

The Beatles

De aller fleste av oss har funnet en musikkstil som passer for seg. Men det finnes jo et stort antall musikk varianter, og det er vel egentlig ingen som vet hvor mange det er. Det var nok litt enklere i gamle dager, for da hadde man ikke så mange valgmuligheter. Men så var vel samfunnet mye enklere også og på en helt annen måte. Utviklingen har gått fort de siste 50 – 60 årene, og så også med rock og den påfølgende hardrock musikken.

Starten på The Beatles

En av de virkelig store gruppene på 60 tallet, The Beatles ble etabler i 1960 men hadde en historie før det også. Det hele startet omtrent fire år tidligere da Lennon starten gruppen The Quarrymen sammen med Pete Shotton. Året etter ble så McCartney med i gruppen, etter enda ett år ble også Harrison med. Det var en del utskiftinger av de øvrige medlemmene av gruppen, men de tre holdt sammen hele tiden.Det ble en forandring av musikk stilen også, de gikk mere og mere vekk i fra og være ett såkalt skiffle band til og bli ett rock band. Det var ett smart trekk av gruppen, for de ble jo utrolig populære med tiden. I 1962 kom Ringo Star med i gruppen og disse fire, McCartney, Lennon og Harrison ble da verdens berømte med gruppen The Beatles. De fleste av låtene som de spilte var det Lennon og McCartney som stor for, med stor suksess.

McCartney

McCartney

McCartney skrev også mange låter som ikke ble fremført av gruppen, de ble gjerne benyttet av andre musikere samt hans egen solo karriere gjennom årene i The Beatles og i årene etterpå. Det ble så mange låter at han har fått plass i Guinness Book of Records med sine over 50 låter som har havnet på topp ti listen. Det er han foreløpig alene om enn så lenge i verden, skal noe til og slå den rekorden da. I tiden etter The Beatles startet han sammen med kona Linda gruppen Wings, da sammen med også Denny Seiwell og Denny Laine. Det ble ikke den samme suksessen med Wings som det hadde vært med The Beatles, men de gjorde det ganske bra allikevel.

John Lennon

John Lennon

Det var Lennon som var sjefen i gruppen selv om de etterhvert ble en godt sammensveiset vennegjeng. Lennon hadde i perioder en del personlige problemer men tok seg inn igjen sammen med gruppen.Han gikk også inn i filmen, det ble filmen Hvordan jeg vant krigen. Selv om gruppen hadde to filmer som handlet om The Beatles fra før ble dette en litt mere uvanlig opplevelse for han. Han traff så Yoko Ono og det endret livet hans betydelig, både levemåte og musikalsk. Dessverre ble Lennon skutt en desemberdag i 1980, han hadde mye mere og gi gjennom musikken sin.

Georg Harrison

Den stilleste av dem var George Harrison, han holdt seg for det meste i bakgrunnen under pressekonferanser. Han var elektriker læring og fikk fort ansvaret for gruppens tekniske systemer og hadde sitt eget innspillings system som de benyttet seg ofte av.

Også Harrison skrev en god del låter som han delte med gruppen og brukte i sin egen solokarriere.


Kan hende du også liker...