musikk

Rock-Heavy metal

Hard rock, Heavy metal, metal og Death metal er noen av musikkartene en finner under betegnelser som det okkulte, satanisme og i enkelte tilfeller om natur og filosofi.

Begrepene startet vel egentlig i slutten av 60 årene og er en sjanger av rockemusikken som utviklet seg videre når noen grupper startet med tung rock mm.

Av instrumentene som brukes er det hoved saklig gitaren som spiller en sentral rolle i musikken. Her er det forvrengte gitartoner, illevarslende og engsteliglyder som gir black metal sitt preg.

Bathory

Bathory er et svensk trash- viking- black metal band som startet opp i begynnelsen av 80 tallet av Thomas Forsberg også kaldt Quorthon da han bare var 17 år gammel. De har fått æren av å være det viktigste bandet i den utviklingen som black metal fikk.

Dette var trash metal med sataniske tekster, på grunn av lite penger var det lavkvalitets produksjon på innspillingene i starten på karrieren.

Gruppen bestod av Kothaar, Fredrik Hanoi, Vvornth og Jonas Åkerlund i de første årene.

 

Det ble flere studioalbum med årene, men desverre døde Quorthon bare 38 år gammel av hjertesvikt.

Darkthrone

Darkthrone er et band i fra Kolbotn utenfor Oslo som startet opp i slutten av 80 tallet. Det er i dag kjent som et black metal band med fortid i musikkstilen som punk, episk metal og Death metal med såkalte doom metal lignende stil.

Bandet het opprinnelig Black Death og spilte punk og death metal stilen som de endret litt når de byttet navn.

Dagens band består av Ted Skjellum også kaldt Nocturno Culto og Gylve Nagell kaldt Fenriz, de tidligere medlemmene var Anders Risberg, Ivar Enger og Dag Nilsen.

De har også hatt med seg noen gjeste musikere som har spilt sammen med dem, som Czral fra Aurora, Varg Vikernes fra Burzum, Ole J Moe fra Aura Noir og Sverre Dæhli fra Audiopain.

Det har med tiden blitt nesten 20 plateinnspillinger på bandet og de har spilt en god del med konserter rundt omkring.

The Who

The Who kommer i fra England og ble betegnet først som et rockeband. De var en av de mest populære, sjokkerende og innflytelsesrike bandene i slutten av 60 tallet.

Det var John Entwistle, Pete Townshend og Roger Daltrey som startet bandet, de var alle i fra Acton i London i England hvor de gikk på samme skole.

Bandet ble fort populært i England, her kom det låter som «I Can`t Explain», «My Generation», «Substitut», «While He`s Away» og «Quick One» i midt og slutten av 60 tallen. Det var rebelske og frustrerte låter som slo an i flere grupper av ungdommen.

Det har blitt mange plateinnspillinger på bandet opp gjennom årene, og de har hele tiden holdt konserter rundt hele kloden for sine fans. The Who har hatt tre turer til Norge, den første var i -67 da de spilte i Njård hallen, rundt 30 år senere var de her igjen da i Oslo Spektrum og siste gangen i 07 da de var med på Quartfestivalen i Kristiansand.

Kan hende du også liker...