musikk

Reginald Kenneth Dwight – Elton John

Neste artist ut som jeg vil skrive litt om er en engelsk gentleman som har blitt adlet til Ridder gjennom utnevnelse til Knight Ridder av Dronning Elisabeth II i 1998, og kunne etter dette legge til tittelen Sir foran sitt navn. Jeg snakker om engelskmannen Reginald Kenneth Dwight, eller som du kanskje kjenner han best som – Sir Elton John.

Sir Elton John er en britisk sanger, pianist og komponist som har produsert og gitt ut en mengde slagere i løpet av sin karriere. Sir Elton John har nylig fylt 70 år, men så sent som for 10 år siden hadde han en stor suksess på Broadway når han lagde musikken til den prisbelønte Billy Elliot – et Broadway show som hadde premiere i 2008

Oppvekst og tidlig karriere

Elton John er født i mars i 1947 i England, da under navnet Riginald Kenneth Dwight, som senere han senere når han startet sin musikk karriere byttet navnet til Elton Hercules John. Allerede som barn var han et musikkgeni, og hans første internasjonale album ble gitt ut når han var 23 år gammel. Et album som gjorde ham til stjerne. Senere i løpet av sin karriere har han produsert og gitt ut en mengde populære låter. Jeg kan nevne Crocodile Rock, Philadelphia Freedom, Nikita, Goodbye Yellow Brick Road, Rocket man, Im still standing og Candle in the wind. Han har også produsert flere låter til storfilem Løvenes Konge – låter som Circle of Live og Can you feel the love tonight.

Takket være sine enorme fremganger ble Elton John innsatt i Musikkens Hall of Fame i 1994, og som et bevis på sine prestasjoner ble han adlet av kongehuset i England i 1998. Fra da har hans navn vært Sir Elton John.

Narkotika og Veldedighet

Dessverre har også Elton John hatt en periode i sitt liv med misbruk av narkotiske stoffer – da fremfor alt Kokain. Men så i 1990, etter år med misbruk, så besluttet han seg for å søke hjelp og la seg selv inn på en avrusningsklinikk. Og en i dag edru og «ren» Elton John er veldig takknemlig for å ha fått en andre sjanse her i livet. Så takknemlig er han at han startet sin egen veldedighets organisasjon for å hjelpe til med å bekjempe AIDS og å finne et middel som kan kurere denne sykdommen. Frem til i dag har hans organisasjon fått inn over 225 millioner dollar til kampen mot AIDS og HIV.

Fremgangen med sin musikk når han produserte musikk til filmen Løvenes Konge gjorde at han endelig vant sin første Oscars med låten «Can You feel the love tonight». Denne låten fikk også utmerkelsen beste original låten under 2000 årets Oscars galla. Han har også vunnet en del andre premier – Academy Award, Grammy Award og Tony Award. Men han har vært nominert utallige ganger til alle disse prisene, men ikke nådd helt opp.

Sport

Elton John har vært Watford supporter siden tidlig barndom. Og han har også vært i klubben som formann og direktør en periode. I tillegg til å ha hatt eierskap i klubben også som han har solgt videre sist på 80 tallet.

Sist på nittitallet kjøpte han tilbake eierskapet eller aksjene igjen i klubben. Og var formann i klubben frem til 2002 – da trengte de en formann på heltid og Elton John trakk seg tilbake men forble sittende som president i klubben. Selv om han i dag ikke har aksjemajoritet i klubben så støtter han de til det fulle og har en god andel aksjer fortsatt. I både 2005 og 2010 holdt han konserter på stadion til klubben som alle inntektene gikk direkte i klubbkassa.

Kan hende du også liker...