musikk

Queen og Åge Sten Nilsen

Queen er en britisk musikk gruppe som burde være kjent for de aller fleste. Og de har hatt utrolige mengder musikk på lister verden rundt. Og kanskje har du fortsatt en LP eller en CD liggende med musikk av Queen og deres frontfigur Freddie Mercury. Bandet har solgt over 300 millioner album med deres musikk og det gjør dem til det tredje største bandet på antall solgte album gjennom tidene.

Så det er kanskje ikke rart at nå etter at bandet ikke lenger er aktive at de blir parodiert og hyllet mange steder i verden. I Norge er det mange som har sunget deres sanger.

Slagere

Det har gjennom deres storhetstid på 70 og 80 tallet kommet flere virkelige store slagere. Ingen i dag har vel ikke hørt «We are the champions» eller «We will rock you» som er bare to av de aller største slagere i historien er min mening. «We are the Champions» er skrevet av Freddie Mercury og ble utgitt på albumet «News of the world» i 1977. Mens «We will rock you» er skrevet av gitaristen i bandet – Brian May. Flere av de andre store slagerne til Queen er skrevet av flere av bandets medlemmer. For eksempel så har trommisen Roger Meddows – Taylor skrevet «Radio Ga Ga» og bassisten John Deacon har skrevet slageren «Another One Bites the Dust». Så dermed har alle av de originale band medlemmene skrevet minst en stor slager hver seg.

Åge Sten Nilsen

Hvorfor begynne å skrive om Åge Sten Nilsen midt inne i en artikkel om Queen? Eller kanskje du bare kjenner ham som Glam eller G-Sten? Han er også kjent som frontfiguren og vokalisten for bandet Wig Wam. Wig Wam ble virkelig Norgeskjente etter at de deltok i Melodi Grand Prix i 2005. Men det er Åge Sten sammen med Gusty Utterdahl som står bak hyllesten til Queen  som de skapte gjennom å sette opp showet «The Show must og on» på høsten 2007. Dette samme de opp på City scene i Fredrikstad og showet ble en stor suksess. 2008 brukte de på å turnere land og strand rundt med showet. Starten begynte på Drammen Teater hvor de som første show i historien solgte 10 fulle hus.

I løpet av dette showet synger Åge Sten cirka 30 låter fra den britiske storgruppen. Med seg på scenen hadde han også Stian Joneid og Jonas Groth. Samt flere lokale musikere fra Østfold. Showet gikk i 10 år og det er vel knapt noen i Norges land som har sunget like mye Queen låter som Åge Sten Nilsen på grunn av dette?

Mye forskjellig

Åge Sten Nilsen har gjort mye mer enn å synge hyllest til Queen i sin karriere. Han har gitt ut flere album, gitt ut en rekke singler, solo album, deltatt på mange forskjellige TV programmer, vært programleder med mer. Det er en allsidig artist jeg har skrevet litt om denne gangen. Jeg føler vel at om jeg skal skrive alt om ham så må jeg skrive mint en artikkel mer. Så følg med for å se om det kommer eller ikke.

Kan hende du også liker...