musikk

Mektig sang artist fra Norge

Når man skal skrive og si litt om musikk, så har man et utrolig stort spekter å velge fra. Det kan velges både internasjonalt, nasjonalt og lokalt. Det er jo helt opp til deg selv hva du mener er bra musikk, men det er jo selvfølgelig også barometre som måler artister og deres produksjoner for å finne neste superlåt og slikt. Så jeg vet nesten ikke hvor jeg skal snu meg først for å finne noe å skrive om. Det er bare så utrolig mye å velge mellom.

I Norge

Det er mange veier å bli kjent på. Det eneste som er påtvunget er øvelse i det man driver med. Og damen jeg tenker på startet sin karriere i et barnekor hjemme i byen hun kommer fra. Hun har nesten garantert sunget før dette også men barnekoret var det første organiserte hun var med på. Damen jeg tenker på er vel kanskje den i Norges land som har sunget med flest forskjellige store og kjente superartister. Damen heter Sissel Kyrkjebø og har gått hele veien fra et lokalt barnekor til å bli en virkelig superkjendis med en lønn og noen inntekter som er astronomiske.

Hennes liste med plater, singler, filmer og konserter er så lang at det nesten ville blitt en egen bok dersom man skulle skrive om alle de forskjellige tingene.

Starten

Men bare for å oppsummere litt kjapt for å gi dere litt innsyn i hva jeg mener. Hun er født og oppvokst i Bergen. En hel familie som hadde musikk interesser i forskjellige stilarter, noe som har påvirket Sissel og hennes retninger opp gjennom oppveksten og starten på karrieren. Klassisk og country fra foreldrene, mens brødrene hennes var mer i rockens verden. Og da ispedd litt av sine egne interesser så ble det et veldig bredt spekter av musikk. Og kvaliteten hennes har gitt henne samarbeid med utrolig store stjerner i flere av disse genrene. Kjenner du mange andre artister fra Norge som har sunget med Plácido Domingo, Neil Sedaka, José Carreras eller Mario Frangoulis? Og dette var bare et lite utvalg av alle de hun har sunget duetter sammen med. Listen er så lang også her som I det meste annet hun har foretatt seg.

Mange språk

Det er vel ingen som kjenner fasiten til hvor mange forskjellige låter hun har sunget. Og om man tenker på alle de forskjellige språkene hun har sunget på også da så blir den listen så lang så lang! Hun synger jo selvfølgelig på norsk og nesten sagt selvfølgelig også på engelsk. Og i tillegg har hun sunget på Latin, Svensk og Dansk, Italiensk, Fransk, Russisk og Tysk bare for å ta de mest kjente språkene. Hun har også sunget litt på mindre språk som Maori, Napolitansk, Islandsk og færøysk for å nevne noen av dem! En dame med mange talenter som du sikkert allerede var klar over.

Jeg kunne ha skrevet side og side ned om denne damen. Men dette var forhåpentligvis litt oppdatering om ting du ikke visste eller har tenkt over tidligere. Og jeg har med denne lille artikkelen bare så vidt vært innom noen få sider ved denne store artisten fra lille Norge!

Kan hende du også liker...