musikk

Madonna

En liste med verdens mest fremgangsrike artister noensinne hadde ikke blitt komplett dersom man hadde unnlatt å ha med denne musikk-dronningen. Ja det er selvfølgelig Madonna jeg prøver å komme frem til her, eller Madonna Louise Ciccone som er hennes fulle navn. Hun ble født i august i 1958 i Michigan i USA, og er i dag etter over 30 år i bransjen er hun et av verdens mest kjente artistnavn og en av de mest populære artister. Det har også resultert i at hun har solgt store mengder plater, og tjent ufattelig store sommer på dette. Hun har også vært en ivrig turne artist og besøkt mange land i verden i sin karriere.

Dronningen av pop

Madonna er en amerikansk sangerinne, låtskriver, skuespiller og business kvinne. Hun har lykkes med å skaffe seg et stort navn i musikkbransjen ved å bevege seg ut i grenseland med sine tekster og med vågale bilder og videoer. Hun lykkes tidlig i sin karriere å få inn noen av sine låter på MTV og fikk «fast plass» der med flere låter og dette hjalp henne til å øke sin popularitet ganske raskt. Mange av dagens artister har sagt at nettopp Madonna var en av de artister som har påvirket dem som unge i en slik utstrekning at de valgte nettopp artistyrket. Madonna har også fått kjælenavnet «Dronning av pop».

Gjennombruddet

Madonnas store gjennombrudd kom i 1984 når hun ga ut låten «Like a virgin». Denne låten klatret raskt oppover listene for så tilslutt å innta førsteplassen – en plass som hun beholdt i seks uker på rad. Dette er grunnlaget for den populariteten hun har i dag. Etter denne hit singelen skjøt hennes popularitet i været og etterspørselen etter nytt materiale steg kraftig.

Millioner av album

Etter suksessen med albumet «Like a Virgin» så dro Madonna ut på sin aller første turné i USA. En turné som startet i april 1985 og gikk under navnet «Virgin Tour». I løpet av denne turnéen slapp hun to nye singler – «Angel» og «Dress you up» som også ble meget godt mottatt av hennes fans. Men, de ble aldri like populære som låten «Like a Virgin». Det neste albumet «True Blue» klarte å oppnå hele tre førsteplasseringer med forskjellige låter. De tre låtene var «Tell», «Papa Don’t Preach» og «Open Your Heart». Hele albumet gikk til topps på listene i hele 28 land samtidig – noe som kanskje ikke er veldig rart siden albumet inneholdt tre låter som hver hadde gått til topps på lister allerede. Dette ble også hennes aller beste album i karrieren med cirka 25 millioner solgte eksemplarer. Totalt har Madonna hatt tre album som hver har solgt over 20 millioner eksemplarer – i tillegg til de to som allerede er nevnt, solgte også albumet «Ray og Light» fra 1998 også over 20 millioner eksemplarer.

Feit konto

Kikker man litt nærmere på hva Madonna’s karriere kan ha gitt av inntekter, så snakker vi milliarder av dollar. Totalt har hun solgt godt over 300 millioner album, som garantert har gitt henne en feit bank-konto alene. Men det er fra hennes turné virksomhet at de virkelige store summene har kommet inn. Over 1 milliard dollar har hun spilt inn i løpet av sine live konserter rundt omkring i verden.

Madonna har fortsatt store inntekter selv om omsetningen av album salg er dalende. Det har sunket fra 12 millioner i 2005 til 1,8 millioner i 2012 og til kun 186 000 i 2015. Men hennes inntekter fra turnélivet er fortsatt gode. På hennes rundtur i 2015 spilte hun inn 305,200,000 dollar som er hennes mest innbringende turné noen gang. Men det er ikke mer enn 200 000 dollar mer enn hva 2012 turnéen spilte inn og altså to turnéer med over 300 millioner dollar i inntekter.

Kan hende du også liker...