musikk

Lett blandet musikkstiler

Musikk har fenget folk i evigheter og dans og sang har fulgt oss i utrolig mange år. Det florerer i dag av forskjellige typer musikk, fra hard rock/ metal til opera, her er det smak og behag som gjelder. Men det kommer jo også litt an på alderen, man endrer gjerne musikksmak med årene.

Musikk går under betegnelsen kunst som man har alt i fra en person opp til flere hundre musikere i storband og lignende.

Kiss

Kiss er et rocke band i fra Amerikansk som ble til i starten på 70 tallet i New York. De er nok mest kjent for sitt varemerke som er ansikt sminkingen og kostymene de brukte når de var på scenen.

Også her har det blitt skiftet ut deler av gruppen med tiden, Paul Stanley og Gene Simmons er de eneste som er igjen av den opprinnelige gruppen. Nå har de med seg Tommy Thayer og Eric Singer og det ser ut til å fungere bra for dem.

De hadde et lengre opphold, men har så kommet sammen igjen for å fortsette sin satsing videre.

Innspillinger har det også blitt en god del av med tiden, nesten 50 studioalbum, konsertalbum og samlealbum har det blitt.

De har også hatt flere konserter i Norge på sine spillejobber rundt omkring i verden og en kan nok ikke se bort ifra at de kommer igjen, siste konserten de hadde her var i fjor som da ble holdt i Oslo Spektrum i mai.

Det er lagt opp til konserter i Spania og i Portugal i juli nå i år, så her kan du få oppleve dem live igjen om du vil.

Kvarts

Kvarts som snart har 20 års jubileum spiller tradisjonell folkemusikk fra både Sverige og Norge, pluss en del egenkomponert musikk. De har vunnet spellemannsprisen flere ganger, så dette er et flott band med mye god musikk.

Det er Erlend Styve, Tommy Willy Rustad, Øystein Rudi og Jo Asgeir Lie som står bak bandet.

Bergtatt

Bergtatt i fra Risør, her er det folkrock som gjelder. Folkrocken med en fin miks med fele, nøkkelharpe, hurdy- gurdy, pumpeorgel, gambe og tverrfløyte, en artig musikk variant dette.

 

Med plass på Sørlandstoppen og fylkestoppen i Sogn og Fjordane er de blitt ett kjent innslag i artist miljøet. Gruppen består nå av Jarle S Nor, Linn K Øygard, Emil Andersen, John Stenersen og Andreas Stormo. Det er omtrent ti andre medlemmer som tidligere har vert med i denne gruppen.

Land spelemanns lag

Land Spelemanns lag ble startet opp i begynnelsen av 70 årene og består av Jon B Nøstebøen, Stein Nøstebøen, Leif A Moasveen, Hans Moasveen, Arne T Holter, Helge Brattlien og Egil Støttet.

Dette er også et band som har fått tildelt spelemann prisen for sin musikk. Dette bandet er for tiden ikke aktive.

Naustedal Spelemanns lag

Naustedal Spelemanns lag har en lang historie, de har for ikke lenge siden feiret sitt 60 års jubileum.

Dette er en gruppe som er godt kjent utenfor landegrensene, med flere turer til Amerika for å spille og danse.

Kan hende du også liker...