musikk

Kvinnelige artister

Mange av de Norske artistene gjennom tiden har klart å gjøre det godt også internasjonalt med sin musikk og vi har blitt godt kjent ute i verden for dette. Det er jo ikke lett for artistene og bli oppdaget som man kaller det, men med hardt arbeid og gode låter samt en flott stemme klarer de fleste og nå sine mål. Det er jo mye enklere og bli kjendis her i landet enn det er ute i verden for der er konkurransen så mye større blant artistene.

Wenche Myhre

Artisten Wenche Myhre er en av kvinnene som har klart å gjøre seg godt bemerket i utlandet med sin musikk. Wenche kommer i fra en musikalsk familie så det er nok hjemme hun har fått sin inspirasjon, spesielt da faren som var en kjent artist i Norge. Både hun og hennes bror satset også for fullt innen musikken, Reidar satset på dansemusikken mens Wenche satset på å bli vokalist.

Wenche Myhre

Hun fikk sin første platekontrakt da hun var bare 13 år gammel av Arne Bendiksen og Egil Moon Iversen. Men det store gjennombruddet for henne kom ikke før rundt to år senere da hun ga ut platen Katta vår. Det medførte til at hun ble en godt kjent barnestjerne i Norge og kom stadig ut med flere plater i tiden som fulgte.Men det var ikke bare musikken som opptok henne, men filmen var også høyt oppe på hennes interesse liste. Den første filmen hun var med i var da hun var 16 år gammel og det var filmen Elskere. Etter dette ble det både filmer og mye musikk for henne, for hun hadde alltid noe å gjøre innen disse to satsings områdene og tilbudene var det ikke mangel på. I midten av 60 tallet ble det Tyske publikum oppmerksom på Wenche og gjorde mange opptredener og tv show der i mange år.

Sissel Kyrkjebø

Sissel Kyrkjebø har også blitt en internasjonal stjerne med sin musikkstil. Også hun startet opp med sangen i tidlig alder, hun var kun ni år gammel da hun ble med i ett barnekor og etter det har hun holdt det gående for fullt.

Sissel Kyrkjebø

Kun 11 år gammel vant hun en lokal talentkonkurranse samt at barnekoret hun var med i opptrådde på NRK i programmet Syng med oss, her kom det store gjennombruddet for henne.Mange hadde fått med seg det spesielle stemmen og måten hun fremførte sangene på og det gjorde at hun også ble soloartist i disse programmene i noen år. Det ble plater og konserter i årene som gikk og det internasjonale gjennombruddet kom da hun sang i pausen under Eurovision Song Contest da hun var 17 år gammel. Da fikk hele Europa virkelig opp øynene for hennes måte og synge på og det ble mange konserter, tv og plater på henne etter dette.Spellemannsprisen har hun også fått for sine plater to ganger, det er i kategorien Årets Spellemann og Juryens hederspris. Nominasjon til Grammy prisen har hun også klart som en av de få Norske artistene.

Kan hende du også liker...