musikk

Jenteduoen M2M

Marit Larsen og Marion Ravn er to navn som vi i dag kjenner navnene på, men når de dukket opp i norsk musikk så var det ikke med sine egne navn. Da dukket de opp som jente gruppen eller jente duoen M2M. De ble oppdaget i 1998 og skrev det året platekontrakt med Atlantic Records. Det var musikkprodusentene Robøle og Lewis som oppdaget disse to damene fra Lørenskog. De produserte også platene deres nå de ga ut det.

Pokémon

Den første singelen disse to damene ga ut som gruppen M2M var «Don’t Say You Love Me». Den kom med i den første Pokémon filmen og da sier det seg jo selv at en låt fra en så populær film får gode salgstall. Og ja den fikk gode salgstall i mange land rundt omkring i verden. Dette skjedde i 1999 – året etter at de var «oppdaget» I 2000 kom deres første album – «Shades of Purple». Dette albumet ble også meget godt mottatt av publikum. I Norge gikk det til topps på listene og det samme gjorde det i flere land i Asia.

Det neste albumet ga de ut to år senere – «The Big Room». Dette albumet solgte ikke like bra som det første, og det endte med at duoen M2M valgte å oppløses. Dette også fordi plateselskapet meldte at de ville satse på Marion Ravn som soloartist videre fremfor duoen. Så du ble oppløst høsten 2002. Men de ga likevel ut enda et album etter at de var oppløst – dette albumet kom i 2003 «The Day You Went Away: The Best of M2M». I tillegg til disse tre albumene ga duoen også ut 10 singler. Ikke alle på det frie åpne markedet, men blant annet en singel ble bare utgitt på Filippinene.

Marion Ravn

Etter oppløsningen av M2M ble det ganske stille rundt Marion Ravn. Men i 2005 kom hun tilbake på scenen igjen og markerte seg på flere områder. Det ble gjennomslag som soloartist med albumet «Here I am» og en singel som er hentet fra det albumet – «Break You». 1 album og fire singler samme året er mye arbeid. Og i tillegg sang hun duett med superkjendisene Meat Loaf på låten «It’s All Coming Back To Me Now». Dette er en låt som kommer fra et av Meat Loaf sine album utgitt på den tiden. Som soloartist har Marion gitt ut åtte album og nesten 20 singler.

Marit Larsen

Denne damen ble det også stille rundt etter oppløsningen av M2M. Hun valgte å fortsette med litt skolegang etter oppløsningen, men i 2004 dukket hun opp igjen på Nrk. 2005 kom også hennes debut album som soloartist – «Under the surface».

Hun ble stort belønnet for dette albumet. Den første singelen fra albumet gikk rett til topps på VG listen i Norge allerede andre uken låten var ute. To spellemannspriser for albumet og Alarmprisen i 2007 i pop klassen. Albumet solgte til gull på under en måned. Seks album og 18 singler har det blitt så langt ut av Marit Larsen sin solo karriere.

Kan hende du også liker...