musikk

deLillos

DeLillos er et norsk poprock band som ble dannet i 1984 i Oslo. De er en av “De fire store” i moderne Norsk pop musikk. De er et av fire band som skapte en ny tradisjon med rockemusikk med norsk tekst. De tre andre som regnes inn blant disse fire store er; DumDum Boys, Raga Rockers og Jokke & Valentinerne.

Medlemmene i deLillos

Lars Lillo-Stenberg er født i 1962 og er en norsk rockemusiker. Han er mannen som dannet deLillos, men han har også spilt i «The Last James» og «Young Neils». Han spiller gitar, orgel, piano, synthesizer og han synger. Han har også skrevet mange av låtene deres.

Lars Fredrik Beckstrøm er også Oslogutt, og født to år tidligere enn Lillo-Stenberg. Han er mest kjent som bassgitarist i deLillos, men han har også spilt inn flere album under navnet Beckstrøm. Han synger og skriver låter også, og han er mannen som står bak velkjente sanger for deLillos som «Nittenåttifire» og «Balladen om Kåre og Nelly». Han synger selv på disse låtene på album og konserter. Som soloartist er hans største hit «svigermor» fra 1997. Han er også medlem av «Dog Age» og “The Humble Servants”.

Øystein Paasche er gruppas trommeslager, men spiller også gitar. Han erstattet Øystein Jevanord i 1988. Han spilte inn et album med badegjestene i 1999, samt at han spilt slagverk og percussion på Randall-Mayers albumet Era / Indian Impression.

Lars Lundevall er gitaristen i bandet. Han kom med som turne artist i 1991, og fra 1992 var han fast medlem av bandet. Han har også spilt inn et soloalbum under nicket Mr. Smith. Han har to perioder i deLillos – 1992 til 2005, og 2009 og fortsatt medlem. Han har også spilt inn et album med gruppen «Blister2 i 2003.

Tidligere medlemmer i bandet har vært Svenn Arne Glosli på bass og gitar. Han spilte med bandet i 1984. Øystein Jevanord spilte trommer og sang med gruppen fra 1986 til 1988. Rune Lindstrøm har spilt trommer med gruppen i to perioder. Fra 1984 til 1985 og fra 2006 til 2012.

Historie

Gruppen ble dannet I Oslo I 1984 av Lars Lillo-Stenberg sammen med bassisten og noen ganger vocalist Lars Fredrik Beckstrøm og trommisen Rune Lindstrøm. I 1985 forlot Lindstrøm gruppen for å bli med i Hare Krishna bevegelsen og ble byttet ut med Øystein Jevanord. I 1988 forlot Jevanord bandet igjen og inn kom Øystein Paasche. For så i 1992 kom gitaristen Lars Lindevall inn som fjerde medlem i gruppen.

Et av de mest kjente albumet til gruppen er deres debut album – Suser av gårde fra 1986. I hele karrieren har det blitt nesten 30 album totalt inklusive studio, konsert og live album. Det har også blitt cirka 20 singler og EP utgivelser. Bandet har fått to spellemannspriser i løpet av sin karriere – 1993 i kategorien rock med «Neste sommer» og i 1995 i kategorien Band med låten Sent og tidlig. De ble også innlemmet i Rockheim Hall of Fame i 2014 etter at de to ganger tidligere hadde vært nominerte men ikke nådd helt opp.

Kan hende du også liker...